Origineel kerstpakket Is een kerstpakket iets voor mij? Kerstpakket voor mannen Goede koffie wordt gewaardeerd

Problemen met inpakken?

Een cadeautje hoort natuurlijk ingepakt gegeven te worden. Voor de ontvanger is het spannend wat hij gaat krijgen, voor u is het wellicht een reden voor paniek: Hoe kunt u een cadeautje origineel inpakken? Wij hebben verschillende manier van inpakken voor je op een rijtje gezet. Zowel voor de ietwat luie inpakker als voor de creatieve inpakker. Er zijn genoeg mogelijkheden:

Inpakken op zijn Amerikaans

Amerikanen maken niet al te veel werk van het inpakken. Zij doen het gemakkelijk oplossen met een fleurig tasje waar het cadeau in geplaatst wordt. Dit wordt vervolgens opgevuld met een flinke dosis vloeipapier. Als snel, fleurig en makkelijk inpakken uw doelstelling is, gebruik dan deze methode. Mocht u er iets meer werk van willen maken, dan is het uiteraard mogelijk om het cadeau eerst in te pakken en het vervolgens in een fleurig tasje te plaatsen.

Geen inpakpapier! Hergebruik je oude magazine

Een simpele, maar originele manier. Wilt u een cadeau ter grootte van een boek inpakken? Ga dan op zoek naar een oud tijdschrift en scheur hier twee mooie pagina's uit. Plak de twee pagina aan elkaar en pak het cadeau in zoals gebruikelijk. Ook een poster kan overigens prima als inpakpapier fungeren.

De Japanse manier

De Japanners zijn creatief met een stukje stof. Wat heeft u nodig? Alleen een passend stuk stof. Dus geen schaar en plakband! Zorg wel voor een goed dekkende stof, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat uw stof doorschijnt en dat het geschenk al zichtbaar is. Heeft u een goed stuk stof gevonden? Leg dan het cadeau in het midden van de stof, breng vervolgens de vier hoeken tezamen in het midden en leg er een knoop in. Klaar is kees!

Maak een geschenkdoosje

Online, bijvoorbeeld op Pinterest, zijn voldoende tips te vinden hoe u een geschenkdoosje kunt maken van karton. Deze manier van inpakken vereist iets meer creativiteit, maar zoiets wordt zeker gewaardeerd. Een geschenkdoosje is overigens alleen geschikt voor relatief kleine geschenkjes.

Of het nu gaat om een verjaardag, Sinterklaas of Kerst cadeautje, heb je voor de toekomst in ieder geval voldoende inpak mogelijkheden.